Feed on
Posts
Comments

Äntligen!

Nu känns det i luften att våren är här. Regn eller grått väder är inte alls lika nedslående när kvällarna blir längre och det börjar lukta liv i skogen. Det är som om  kroppen till och med vet att det bara är tillfälligt, snart kommer solen igen. Löparskorna lockar alltmer i hallen efter att det tidigare har tagit emot vid mörka regniga kvällar. Fiskespöet sjunger sin locksång från förrådet. Jag visar sonen blommor som börjar komma upp ur marken och vi hinner allihop ta en kvällspromenad  innan det blir mörkt. Livet är helt enkelt gott att leva.

På tal om gott tycks maten smaka godare på våren. Det kanske är för att den friska luften ger en bättre aptit (och kanske ännu bättre eftersom jag är ute och springer så mycket mer än på vintern…). Jag tycker om att laga mat och jag som så många andra män tycks trivas bäst ute vid grillen. Det är så socialt att ta en öl och vända på köttet i lugn och ro ute i den friska luften. Nu i början av våren känns det dock fräschare med en riktigt god sallad. Det passar bra ihop med att komma igång ordentligt med löpningen igen. Det har varit lite si och så med det under vinterns korta dagar och med en liten son som man vill hinna umgås med innan han somnar. Efter det krävs det disciplin att komma ut igen!

Samtidigt vet jag att det är under den där skogsturen som tankarna ramlar på plats. Det är då jag funderar som bäst över livet, skolan och framtiden. Lugnet och skogsluften syresätter både hjärta och hjärna!

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Reply