Feed on
Posts
Comments

Socialdemokrater lovar högre lön till lärare

Igår så lovade socialdemokraterna att sätta av 2,5 miljarder kronor om året till höjda lärarlöner om partiet kommer i regeringsställning. Avsikten med detta  är att göra det attraktivare att utbilda sig till lärare. Slår man ut det på alla grund- och gymnasielärare så handlar det om närmare 2 000 kronor per person i månaden.

Magdalena Andersson (S), ekonomiskpolitiske talesperson säger det att de vill se en nationell samling för själva läraryrket där de tillsammans med lärarnas fackliga organisationer, men också arbetsgivarna, kan diskutera hur man kan höja läraryrkets attraktivitet. Då vill de avsätta pengar till det. Dock är det fortfarande ändå upp till arbetsmarknadens parter att se hur de här pengarna kan göra bäst nytta.

Socialdemokraterna presentera igår flera vallöften som gäller läraryrket. Det ska till exempel krävas bättre betyg och högre resultat på högskoleprovet för att få bli lärare.

Flera lärare vid Blommensbergsskolan i Stockholm lyssnade på Socialdemokraternas presskonferens men många är kritiska till att det verkligen kommer att bli högre löner. Men från fackligt håll tycker man att det socialdemokratiska förslaget i huvudsak är ett bra förslag.

”– Det här är nödvändigt. Om Sverige ska fortsätta vara en kunskapsnation behövs det en sådan här satsning. Vi har inte råd att inte satsa på Sveriges lärare, säger Bo Jansson, ordförande i Lärarnas riksförbund.”

Det låter ju positivt även i mina öron samtidigt som man tar det lite med en nypa salt. Många politiker lovar ju gärna mycket inför valen, så vi får väl se hur det blir.

pkblommensberg_matst_434px

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Reply