Feed on
Posts
Comments

Valet är över, hur blir det med skolan nu då?

Valet är över och det utmanande arbetet med att bilda en stabil svensk regering är igång. Frågan är hur och när lärarna kommer att märka att Sverige har fått en ny regering och en ny skolpolitik?

En rödgrön regering ser ut att ta över efter Alliansen. Men det är en rödgrön regering utan egen majoritet.

Enligt en statsvetare som sitter inne med ganska mycket kunskaper så tror hon så här att eftersom Socialdemokraterna och Miljöpartiet har båda varit tydliga med att det inte kommer att bli några stora förändringar på skolområdet så bör det inte bli det heller. Det har varit extremt mycket reformer och de vill inte ha en fortsatt reformering av skolan.

Det vi däremot kan förvänta oss är att det kommer att ske försök till att höja statusen på läraryrket ,  fast det är ju frågan om hur….

Miljöpartiet har lovat statliga satsningar för att höja lärarlönerna. Socialdemokraterna anser å sin sida att det är parterna som ska sätta lönerna och inte staten. Här kommer det att bli en förhandling och det är svårt att sia om utgången.

En annan sak som är ganska så säkert är att det kommer att bli en obligatorisk gymnasieskola. Här finns det en samsyn mellan (S), (MP) och (V). Detsamma gäller att alla gymnasieutbildningar ska ge högskolebehörighet.

 

Så det är väl bara att vänta och se när dessa ändringar kommer att ske och om de gör det!

9

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Reply