Feed on
Posts
Comments

Vi får aldrig glömma!

I år är det 70 år sedan Auschwitz befriades och enligt mig är detta en otäck händelse i vår historia som aldrig får falla i glömska! Jag är lite rädd för att i takt med att de personer som var med under denna tiden blir gamla och dör gör att vi kommer glömma bort mycket av de hemskheter som hände då. De säger att tiden läker alla sår och det är i ju i de allra flesta fall otroligt bra, men just i det här fallet är det riskabelt.

Så för mig är det verkligen helt obegripligt hur människor fortfarande kan göra Hitlerhälsningar och klottra hakkors på väggarna. Har inte historien lärt oss någonting? Med tanke på dessa hemskheter som pågick då, hur kan då Sverige Demokrater och andra främlingsfientliga rörelser ha så stort inflytande idag. Är det inte tänkt att vi ska bli smartare med åren?

Sedan säger jag absolut inte att invandrarpolitiken i Sverige är perfekt idag och, enligt mig är det därför dessa radikala partier får så mycket röster. Enligt mig så kände det som att media förstorar upp alla försök till att se över invandrarpolitiken till att det är rasistiska uttalanden.

Jag har inga lösningar på all världens problem, men jag tycker i alla fall att alla människor har ett värde och det som hände i Auschwitz får aldrig hända igen.

Auschwitz

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Reply