no-stress

Stress är något jag anser att vi inte diskuterar tillräckligt och jag ser många elever som upplever det dagligen. Stress kan göra att du stänger av och inte kan plugga alls. Självklart kan jag själv känna mig stressad då och då och tänkte ge lite tips om hur jag hanterar det.

1. Gör listor. Du har kanske fått detta tipset innan men det är något som verkligen fungerar för mig. Innan skolan började hittade jag detta sättet att organisera mitt liv och det har verkligen fungerat för mig.
  2. Ta pauser. Detta är otroligt viktigt och jag säger detta till elever hela tiden. Våga ta pauser. Gå på en promenad. Lyssna på musik. Det är viktigt att ge hjärnan en paus.
  3. Beröm dig själv. Glöm inte bort att ge dig själv beröm. Du är bra!
  4. Gör dina läxor i tid. Börja inte i sista minuten. Gör det direkt. Gör en plan och håll dig till planen.

Glöm inte bort att du är inte dina betyg. Du är bra som du är! Ibland går det dåligt på ett prov och detta är okej. Du kan göra bättre på nästa!