Hur kan man göra skolan mer trivsam?

Som lärare funderar jag ofta på hur man kan göra skolan mer hemtrevlig. Jag tror nämligen att en bra miljö kommer ha positiva effekter på elevernas resultat, och därför förespråkar jag att alla skolor borde se till att förse eleverna med diverse soffgrupper och andra hörnor där de kan umgås och samtala ostört. Det vanliga på skolor är att de består av långa och kala korridorer. Det är en miljö jag verkligen ifrågasätter. På skolan där jag jobbar försöker vi just nu göra skolmiljön mer trivsam, bland annat har vi hittat flertalet soffor Hos confident Living som vi kommer investera i. Vi kommer också försöka hitta växter som kan pryda de olika utrymmena. När man ska göra skolan mer trivsam är det viktigt att både tänka på funktion och begränsningar. Dels ska de åtgärder man gör vara praktiska, men det kan också finnas saker som är omöjliga att genomföra. Exempelvis är mattor ingen bra idé med tanke på alla skor som drar in smuts.