Bo i studentkorridor

De allra flesta som studerar vid större högskolor eller universitet bor vid något skede i en studentkorridor. Detta har både fördelar och nackdelar, och för med sig både massor av roliga minnen och kanske vänner för livet men också utmaningar. Det är ofta många personer att anpassa sig till, svårt att hålla korridoren ren och prydlig och festkulturen bidrar ofta till att det kan vara svårt att få lugn och ro. Det är oftast billigt att bo i korridor, men många studenter som har svårt att få ihop ekonomin med hjälp av endast studiemedel väljer att låna via telefon eller av föräldrarna, skaffa ett extrajobb vid sidan av studierna eller engagera sig i studentaktiviteter där mat ofta fås gratis. I efterhand tycker de flesta att det har varit en väl investerad tid, om inte annat för att man lär sig väldigt mycket om sig själv genom att bo tätt inpå många andra.

Sovhörna i studentkorridor