Geografi – ett viktigt ämne

Jag vill slå ett slag för hur viktigt det är att läsa geografi i skolan! Att studera geografi är ett led i att förstå hur världen är uppbyggd och jag vill att alla barn ska veta vad världen består av. Unga barn får lära sig namnen på Sveriges landskap och ländernas huvudstäder. Sedan får man när man är äldre åldrar lära sig vad jordskorpan består av. Vad händer efter det? Ska vi inte också lära våra skolbarn hur stor världen är? Hur många religioner och kulturer den består av? Många älskar resor till Australien och för mig så kom det från skolan. jag fick där lära mig hur många olika världsdelar det finns och vilket klimat de har. Min reslust och upptäckarglädje föddes i skolan. Det samma vill jag att skolan ska ge till dagens elever. Jag tycker det är väldigt bra för människor att röra sig över ländernas gränser. Lära sig om olika kulturer och sätt att leva. Jag tar själv med mina barn ut i världen för att de ska få se hur andra lever utanför hemmet. Jag tror det kommer ge dem en acceptans för andra människor.

Jordglob med länder