Mer privatekonomi i skolan

I väntan på den nya regeringen och därmed beskedet om vem som blir skolminister kan man ta sig tid till att fundera på hur skolan ser ut idag och vad som kan göras bättre. Det finns mycket som jag skulle vilja ändra på, men det gäller också att vara realistisk. Om vi skulle få in alla önskemål i barnens scheman skulle de behöva gå i skolan dygnet runt, och det vill vi ju inte? Något som jag i alla fall tror är viktigt att barn i högstadieåldern får lära sig mer om är hantering av ekonomi och sparande. Det finns visserligen redan i läroplanen för grundskolan, men i min mening bör informationen utökas. Förhoppningsvis får barnen och ungdomarna snart lära sig mer om pengars betydelse, vad långsiktigt sparande innebär och hur stora lån, bolåneräntor och ekonomiska skulder innebär för privatekonomin.

ABC på svart tavla
En hög med pengar